İTÜ-GİMDER®, Siyah Kuğu Davası Konusundaki KÜDENFOR Konferansına Katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Mezunları Derneği

İTÜ-GİMDER®, Siyah Kuğu Davası Konusundaki KÜDENFOR Konferansına Katıldı.

Geçtiğimiz günlerde, Sayın Amiral Cem Gürdeniz’in Kurucu Direktörlüğü’ndeki Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) tarafından dünya kamuoyunda Su Altı Arkeolojisi konunda dikkat çekici bir konferans düzenlendi. Rahmi Koç Müzesi Fenerbahçe vapurunda gerçekleşen konferansta İTÜ-GİMDER® de yerini aldı.

Konferansta dünya kamuoyunda Siyah Kuğu Davası olarak bilinen konu üzerine Sualtı Arkeolojisi ve Batıkların Korunması Hukuku Uzmanı ve aynı zamanda Türkiye Sualtı Arkeoloji Vakfı (TINA) danışmanı Amerikalı Avukat James Goold’un sunumu aktarıldı.

Konu davada 2007 yılında Amerikalı hazine avcıları tarafından Atlas Okyanusu’nda ele geçirilen Nuestro Senora des Las Mercedes batığındaki 500 milyon dolar değerinde altın ve gümüş sikkelerin İspanyol bir gemi batığına ait olduğunun kanıtlanması için yapılan su altı araştırmaları yer almış ve bu araştırmalar sonucu dava kazanılarak hazine 2012 yılında İspanya’ya devredilmiştir.

İTÜ-GİMDER®, “Türk Denizcilik Gücüne katkı sağlayan temel alanlarda durumsal tespit yaparak hedef, politika ve strateji belirlenmesine ve böylelikle halkın ve devletin denizcileşmesine katkı sağlamak” amacıyla kurulan KÜDENFOR’un paydaşları arasında yer almaya ve İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Mezunları’nın ismini, vizyonu doğrultusunda yeni alanlara taşımaya devam edecektir.

Tags: , , , , , , , , ,

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.