Atamızı Anma Törenindeydik

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Mezunları Derneği

Atamızı Anma Törenindeydik

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; ölümünün 80.yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün düzenlediği Anma Programı ile İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde anıldı. Törene İTÜ-GİMDER adına Başkan Haluk Çoban ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bengi Şan ve M. Çağatay Hazer katılım sağladı. Dünya tarihinde eşine rastlanmayan bir lider, bir kurucu önder, bir devlet adamı, bir komutan, bir inkılapçı, bir öğretmen olan Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu gezilerinin fotoğraf ve videolarıyla koleksiyoner Sn. Fahri Özdemir’in değerli arşivinden görsel olarak katılımcılara sunulurken; kendisinin sevdiği eserlerin İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri tarafından icrası ile de işitsel olarak da aktarıldı. Fikirleri asla ölmeyecek bir deha olan Atatürk’ün düşüncelerine, başarılarına ve tarihimiz için önemine; konuşmalar bölümünde, sırasıyla İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca, öğrenciler adına İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Mühendisliği öğrencisi Sn. Ceren Taşkın ve yazar ve Folkart Sanat Galerisi Koordinatörü Sn. Fahri Özdemir tarafından değinildi. Prof.Dr. Mehmet Karaca tarafından Atatürk’ün ilim yönüne dikkat çekilerek Teknik Üniversiteliler için bir rehber niteliğinde olduğu vurgulanırken, Sn. Ceren Taşkın tarafından Atatürk’ün tüm yönleri, Türk ulusu için değerinin yanısıra küresel ve tarihsel anlamda eşsiz özelliğe sahip oluşu tüm katılımcıları etkileyecek şekilde kusursuz olarak aktarıldı. Sn. Fahri Özdemir tarafından ise Atatürk’ün günümüzden 1 asır önce dahi, çağımızın ilerisinde bir vizyon ve erdeme sahip oluşu örneklendirilirken, en büyük Atatürk arşivi niteliğindeki sergisinin 2019 senesinde Üniversitemiz kampüsünde sergileneceğinin müjdesi verildi. İTÜ-GİMDER olarak bu güzel organizasyon için okulumuzu kutluyor, Ata’mızı sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Açtığı yolda, gösterdiği hedefte durmadan yürümeye devam edeceğiz!

Tags: , , , , , , ,

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.