İTÜ-GİMDER® / TARİHÇE

2014 yılında kurulmuş olan İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Mezunlar Derneği’nin temelleri 2001 yılında kurulmuş olan İTÜ Gemi Mühendisliği Kulübü’ne dayanmaktadır. 15 yıl önce Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyetlerine başlamış olan Gemi Mühendisliği Kulübü, kurulduğu günden bugüne fakülte öğrencileri arasındaki iletişimi artırmak, mesleki ve sosyal etkinlikler ile öğrencilerin kendilerine katkı yapabilmesine olanak sağlamak gibi temel konuları kendisine görev edinmiştir ve şu anda İTÜ’deki en eski öğrenci kulüplerinden biridir. Ayrıca bu süreçte kulüp içerisinde görev almış mezunlarımızın desteği ile mümkün olduğunca öğrenci-mezun arasındaki bağı kurmaya da çalışmıştır. 3 yıldır mezunların kendi aralarındaki iletişimlerini geliştirmek ve mezunlar arasındaki mevcut bağları daha da güçlendirmek üzere İTÜ-GİMDER® faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu faaliyetler, 2013 yılında düzenlenen ilk mezunlar günü ile başlamış, geleneksel hale gelmiş ve artarak devam etmiştir. Ardından mentor (yönder) projesi, bitirme projesi desteği, üyelere özel fayda havuzu, mezunların iş bulmasına yardımcı olmak vb gibi etkinlikler ile faaliyetlerine ara vermeden devam edilmektedir. Derneğimiz ayrıca İTÜ Gemi İnşaatı Ve Den. Bil. Fakültesi mezunlarını, fakültemizde ABET kapsamında kurulan danışma kurulunda, Türkiye Denizcilik Federasyonu’nunda, KÜDENFOR’da (Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu) ve sektörümüzde düzenlenen her türlü etkinlik, seminer, panel vb inde gururla temsil etmektedir.  Derneğimizin kurucu başkanı, aynı zamanda öğrenci kulübümüzün de kurucusu olan Sn. Özgür Üstüner’dir. Bugüne kadar kulüp başkanlığı görevini gerçekleştirmiş olan mezunlarımızın isimleri sırasıyla şöyledir: Özgür Üstüner – Serdar Gül – Hakan Tunç – Kemal Kınacı – Tahir İnce – Ahmet Turan Çolakçoban – Ensar Emin Kaymaz – Eylül Nesli İdiler – Ege Turhan – Hasan Haliloğlu – Ahmet Yalvaç – Deniz Öztürk. Şuanki kulüp başkanlığı görevini Oğuzhan Sevindik gerçekleştirmektedir. Derneğimiz ve kulübümüz vizyon ve misyonları çerçevesinde faaliyetlerine her geçen gün yenilerini ekleyerek, ilk günkü azim ve isteklilik ile devam etmektedir.

Sosyal Medya

Giriş Formu